Graag een afspraak om uw project te bespreken? Bel of vul het contactformulier in op onze website!

Waar en welk toilet, moeilijke keuze? Een toilet in je badkamer?

Het al dan niet plaatsen van een toilet in de badkamer kan vaak voor de nodige discussie zorgen bij bouw- of renovatieplannen van de badkamer. Voor de ??n kan het niet, de ander kan niet zonder. Al moeten we zelf toegeven dat een toilet in de badkamer meer voordelen dan nadelen biedt. In nieuwbouwwoningen wordt er vandaag de dag meestal gekozen voor een apart toilet, dit biedt meer privacy en comfort.
Bovendien hoeven op deze manier je gasten niet in de badkamer te vertoeven. Meestal wordt er in de badkamer dan wel een extra toilet voorzien, dit is handig voor eigen gebruik en indien men kleine kinderen heeft is dit zeker geen overbodige luxe! Je kan deze beter in het oog houden en het toilet in de buurt kan ?kleine ongelukjes? in bad vermijden. Tevens handig indien je slecht te been bent of een dagje ouder wordt.
Ook is de badkamerruimte altijd warm en heb je altijd een toilet beschikbaar in een reeds verwarmde ruimte. Zo hoeft op het tweede toilet niet altijd de verwarming op te staan en bespaar je hierbij verwarmingskosten. Helaas beschikt niet iedereen over voldoende plaats voor een apart toilet. Maar wens je hier meer privacy? Dan kunnen we voor jou altijd het toilet afschermen met een laag muurtje of een gesatineerde glazen wand, zodat dit toch nog een rustig plekje wordt. Overloop zeker eens de voor- en nadelen met je partner of spring eens binnen in ??n van onze toonzalen. Onze collega?s staan je met raad en daad bij om te helpen de juiste beslissing te maken.

Voor welk toilet kies je?

Want ook onze toiletten zijn onderhevig aan trends!
Hangtoilet
Hangtoiletten, of ook wel wandcloset genoemd, zijn standaard geworden, dit omwille van het feit dat ze gemakkelijker zijn in onderhoud dan een staand toilet. Men kiest hierbij ook meestal voor toiletten zonder spoelrand, deze hebben niet alleen een mooier design, maar zijn nog makkelijker in onderhoud. Daarnaast heeft u ook voldoende keuze wat betreft kleur en design.
Staand toilet
Alhoewel de staande toiletten aan populariteit verliezen, wordt hij soms toch nog gekozen omdat het in de meeste gevallen een goedkopere oplossing is dan een hangtoilet. Dit omdat hij makkelijker te bevestigen is en de wand niet extra verstevigd hoeft te worden Dit is ook vaak de reden waarom mensen voor een staand toilet kiezen, zo kan het toilet gewoon vervangen en hoeft niet h??l de toiletruimte omgebouwd. Hierdoor wordt de klus een stuk simpeler ?n goedkoper!
Douche toilet
Al is er tevens nog de optie voor een douchetoilet. Als het op hygi?ne aankomt zijn zij de nummer 1 dankzij de reiniging met water. Hier heb je geen toiletpapier meer nodig! Een aangename waterstraal zorgt voor de reiniging van jouw onderlichaam. Hierdoor wint het douche toilet steeds meer aan populariteit. Je kiest zelf de temperatuur en de kracht en positie van jouw waterstraal. Er zijn zelfs modellen die je toiletbril reeds voorverwarmen! Zo hoef je nooit meer plaats te nemen op een koude en kille toiletbril! Ook is het douchetoilet voorzien van een geurafzuiging en reinigt automatisch de douchearmen na ieder gebruik. Wil je de frisheid en comfort van een douchetoilet ervaren? Kom het toilet en al zijn functies dan zeker eens testen in onze showroom in Bocholt of Geel.

Blogtips?

Heeft uzelf nog gerichte vragen of suggesties? Deze mag u altijd richten aan blog@bkconcept.be.
Op deze manier kunnen we u, maar ook andere mensen, verder helpen om een passend antwoord te geven op uw wensen en behoeften.

Plannen om uw badkamer te renoveren?

Kan u moeilijk uw keuze maken in het kiezen van het juiste toilet? Of wenst u graag een vrijblijvende offerte op maat om uw woning of badkamer te renoveren? Kom langs in ??n van onze filialen of neem contact op via 089/700004 of info@bkconcept.be.