Graag een afspraak om uw project te bespreken? Bel of vul het contactformulier in op onze website!

Een gezellige,sfeervolle badkamer.

Creëer gezelligheid in de badkamer door het plaatsen van één of meerdere kamerplanten. Ze hebben een rustgevend effect en zorgen ervoor dat je je helemaal kan ontspannen.
Verschillende soorten kamerplanten en tropische planten doen het goed in de badkamer en fungeren als goede planten in de badkamer. Kies geen te grote plant daar de badkamer zelf meestal ook niet heel groot is. Ook groeien de planten hard omwille van de luchtvochtigheid in de badkamer.
Plant voor in de badkamer - Varen

De varen

De varen is een plant die houdt van vochtige plekken en goed gedijt zonder al te veel licht. Ideaal in de badkamer dus. Je vind verschillende soorten op de markt, maar de krulvaren (Nephrolepis Exalta) is erg populair en daarbij ook nog eens luchtzuiverend.

Welke planten in de badkamer?

Hoe meer planten je in huis hebt, hoe beter en gezonder. Planten zuiveren de vochtige lucht en zorgen ervoor dat de bacteriën geen kans krijgen, ideaal dus in de badkamer. Hou wel rekening met de luchtvochtigheid en het feit of er al dan niet veel licht aanwezig is in de ruimte.

Onze keuze.

Volgende plantjes genieten onze voorkeur en zijn geschikt voor de badkamer.
Plant voor in de badkamer - Aloë Vera

Aloë Vera

De Aloë Vera plant is een echte "must have" in huis. Deze plant is makkelijk in onderhoud, doet het goed in zowel donkere als lichte ruimtes en heeft niet veel water nodig. Daarnaast hebben de bladen een zeer verkoelende werking bij brandplekken en andere kwetsuren.
Plant voor in de badkamer - Vrouwentong

Vrouwentong

De vrouwentong of sansevieria is een ijzersterke kamerplant, erg gemakkelijk in de verzorging en staat ook nog eens erg leuk. Hij mag dan ook zeker niet ontbreken in je plantencollectie. Vrouwentong is ideaal voor iedereen die niet echt groene vingers heeft, want deze plant overleeft bijna alles!
Plant voor in de badkamer - Graslelie

Graslelie

Of de graslelie, ook wel bekend als spider plant, nu in de zon of in de schaduw staat, het maakt hem niet zo veel uit. Het liefst krijgt de graslelie twee keer per week water. Eén keer per week sproeien vindt hij heerlijk!
Plant voor in de badkamer - Lepelplant

Lepelplant

Is een gemakkelijke plant die ook geschikt is voor mensen die geen groene vingers hebben en ze past goed in zowel klassieke als moderne interieurs. Ze is één van de meest luchtzuiverende kamerplanten. Voor het uit de lucht opnemen van schadelijke stoffen levert de plant zuivere zuurstof terug, wat de leefomgeving aanmerkelijk verbetert.

Geen groene vingers.

Als je al een paar teleurstellende ervaringen met planten hebt gehad, kan het gemakkelijk zijn om te concluderen dat je geen groene vingers hebt. Een grote geruststelling is wel dat voor de meeste badkamerplanten je geen groene vingers moet hebben.
Eén voor één zijn het gemakkelijke planten die wel tegen een stootje kunnen en niet onmiddellijk dood gaan bij een keer te veel of te weinig water.

Blogtips?

Heb je zelf nog gerichte vragen of suggesties? Deze mag je altijd richten aan blog@bkconcept.be. Op deze manier kunnen we jou, maar ook andere mensen, verder helpen om een passend antwoord te geven op je wensen en behoeften.
To blog = To share, To connect, To create, To inspire
Enjoy reading!