Graag een afspraak om uw project te bespreken? Bel of vul het contactformulier in op onze website!

Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

Bah schimmel in de badkamer!

Niet enkel schadelijk voor je gezondheid, maar proper uitzien doet het helemaal niet! Hoe kan je deze schimmel behandelen of nog beter… Hoe kan je deze schimmel voorkomen?

Waar komt de schimmel vandaan?

Door het warme water in de badkamer produceer je waterdamp dat blijft rondzweven in de badkamer. Bij onvoldoende ventilatie blijft deze waterdamp hangen en zal beginnen condenseren op de koudere materialen in de badkamer. Materialen die poreus zijn zullen deze waterdruppels opnemen en dit is de ideale voedingsbodem voor schimmels.

Hoe kan je- dit voorkomen?

Ventileren!!!
Ofwel door je venster te openen ofwel door een actief ventilatiesysteem te plaatsen zodat de vochtige lucht wordt verwijderd uit de ruimte zodat de schimmels niet kunnen groeien.

Helaas, te laat. Hoe schimmel verwijderen?

Hoe verwijder je schimmel op je voeg- en kitranden?
1.
Neem een emmer met 1 liter water en voeg 25ml bleekwater (javel) toe.
2.
Dop watten in het mengsel en plaats het goed op de randen OF doe het in een plantensproeier en spuit het rechtstreeks op de schimmelplekken.
3.
Laat het enkele uren of beter nog, een hele nacht intrekken (Let er wel op dat je een raam of deur openzet zodat de javeldampen naar buiten kunnen en gebruik handschoenen en een mondmasker)
4.
Neem een spons en doe hier een beetje waspoeder op en schuren maar! Voor de voegen is een oude tandenborstel ook wel handig!

Het schoonmaken is een hele klus

Het is dan ook aan te raden om je badkamer regelmatig schoon te maken om schimmel te voorkomen en het gebruik van agressieve middelen te beperken.
Lees ook altijd de gebruiksaanwijzing van je producten om voorkomen dat je beschadigingen maakt.
Spoel alle producten (zowel de zeepresten na het reinigen als de zeepresten na het douchen) ook altijd grondig weg met water en vergeet de gepoetste oppervlakte ook niet te drogen! Niks zo fijn als een schone en schimmelvrije badkamer!

Blogtips?

Heeft uzelf nog gerichte vragen of suggesties? Deze mag u altijd richten aan blog@bkconcept.be.
Op deze manier kunnen we u, maar ook andere mensen, verder helpen om een passend antwoord te geven op uw wensen en behoeften.
To blog = To share, To connect, To create, To inspire
Enjoy reading!