Graag een afspraak om uw project te bespreken? Bel of vul het contactformulier in op onze website!

Hoe kies je dejuiste waskraan?

Niet gemakkelijk om de juiste wastafelkraan te vinden voor in de badkamer. Je hebt alles bepaald: de tegels/ wandbekleding gekozen, het perfecte meubel, het bad, de vloer, ... maar dan komen nog een paar details die gekozen moeten worden.. Eén van die details is het uitzoeken van een mooie en praktische wastafelkraan. Dat er zoveel keuze is, daar heb je niet bij stilgestaan! Waar moet je op letten bij de keuze van een wastafelkraan? Want een goede wastafelkraan maakt echt een verschil in je badkamer!

De stijl van je badkamer.

Ga je voor een landelijke badkamer? Of kies je voor een vintage, moderne of eerder industriële stijl? Ga je voor een standaard kleur? Of gaat je voorkeur naar een ander alternatief? Dit zijn argumenten waar je rekening mee moet houden bij de keuze van je kraan.

De functie van je kraan.

Wat zijn de behoeften van je gezin? Wonen er kleine kinderen of oudere mensen bij je thuis? Of eventueel iemand met speciale behoeften? Dient de kraan louter om je handen te wassen en je tanden te poetsen? Of wens je hem ook te gebruiken om je haren te wassen of te spoelen?

De hoogte van je kraan.

Is je badkamermeubel voorzien van een opzetkom of heb je een ingebouwde wastafel? Ook hiermee moet je rekening houden bij het kiezen van een kraan, want dit bepaalt mee de hoogte ervan.

Hoe kies je voor eenelektronische of zelfsluitende wastafelkraan?

Kranen verschillen soms enorm in de bediening ervan. Je hebt elektrische kranen die werken met een sensor en automatisch uitgaan. Hierdoor hoef je de hendel niet aan te raken, wat in deze tijd extra hygiënisch en veilig is, maar tevens milieuvriendelijk daar de kraan automatisch stopt met lopen na gebruik.

Afvoerstop

Waar je niet onmiddellijk bij stilstaat is de keuze van de afvoerstop. Kies je voor een kraan met een hendel waarmee je de stop kan bedienen of kies je liever voor het clicclac-systeem? Door hierop te drukken sluit je de afvoer af, heel handig en er is geen losse stop nodig.

Onderhoud

Ook bij een kraan best rekening houden met details die het poetswerk moeilijker maken. Hoe eenvoudiger het design, hoe gemakkelijker in onderhoud. Want hoe meer hoekjes en kantjes, hoe meer poetswerk een kraan vereist. En opgelet met kalkaanslag! Dit verkort namelijk de levensduur van je kraan bij slecht onderhoud.

Jouw wensen en budget.

Of het nu om een renovatie of nieuwbouw gaat, richt je zeker om je budget. Besteedt jouw geld aan wat voor jou het belangrijkste is. Je badkamer moet voldoen aan jouw dagelijkse behoeften zodat je een ruimte krijgt waar je ontspannen de dag kan beginnen en eindigen.

Badkamerspecialisten.

Bij BK Concept helpen we je graag op weg. Onze specialisten maken voor jou een offerte en 3D tekening naar jouw wensen en behoeften, rekening houdend met je budget.

Blogtips?

Heeft uzelf nog gerichte vragen of suggesties? Deze mag u altijd richten aan blog@bkconcept.be.
Op deze manier kunnen we u, maar ook andere mensen, verder helpen om een passend antwoord te geven op uw wensen en behoeften.
To blog = To share, To connect, To create, To inspire
Enjoy reading!