Graag een afspraak om uw project te bespreken? Bel of vul het contactformulier in op onze website!

Bad en/of Douche?

Eén van de moeilijkste beslissingen bij een badkamerrenovatie…. De keuze voor een bad en/of een douche?
Vaak is het een punt van overleg en soms zelfs van discussie tussen partners omdat de ene meer geneigd is om altijd te douchen en de andere af en toe een bad wil nemen. Of in sommige gevallen wordt er rekening gehouden met (klein-)kinderen. Dit zijn natuurlijk allemaal goede argumenten die mee in overweging dienen genomen te worden in het nemen van de juiste beslissing. Maar er zijn ook enkele praktische overwegingen die u mee kan nemen in uw keuze tussen een bad en/of een douche.

Kleine badkamerruimte

De badkamerrenovatie is meestal de combinatie van een praktische invulling van de ruimte met een esthetische afwerking. Bij de renovatie van oudere woningen is de badkamer vaak te klein voor de hedendaagse wensen voor een ruime inloopdouche én een bad. Vroeger werd er meer gewerkt met douchecabines waarvan de afmetingen kleiner waren en het bad een prominentere plaats in de badkamer kreeg. De standaardmaat van een moderne inloopdouche is minimum 1.4m t.o.v. de 0.9m van de standaarddouche vroeger. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het bad vaak verdwijnt uit de badkamer.

Wat met later?

Een badkamerrenovatie wordt soms uitgevoerd uit noodzaak of met het oog op later. Het in en uitstappen van een bad kan soms moeilijker worden en brengt tevens bepaalde risico’s met zich mee. Het spreekt voor zich dat een bredere inloopdouche die ook mogelijke verzorging door derde toelaat het pleit wint van een bad. Al kunnen we u hier ook een oplossing op maat voor aanbieden door een bad met een lage instap te voorzien, eventueel met of zonder een geïntegreerde handgreep.

Weinig in bad

“We gaan maar 1 keer per 3 maanden in bad”, is een vaak gehoorde opmerking om het bad te laten vallen in de badkamer. En inderdaad, van een bad wordt tegenwoordig ook minder gebruik gemaakt dan van de douche. Maar als u er kan van genieten is de ontspannende werking van een bad niet te onderschatten. Tevens kan het een heilzame werking hebben als u last heeft van stijve spieren of pijnlijke gewrichten. Vooral een weldaad in de winter! Vandaar dat het volledig opgeven van een bad dikwijls een moeilijke beslissing is…

De oplossing in noodgevallen: Het duobad

Kan u niet kiezen en/of wil u de keuze niet maken? Dan hebben we voor u nog een optie om een duobad te plaatsen. Hierin zit de douche geïntegreerd in het bad, dit eventueel met een instapdeurtje indien u niet goed te been bent of als voorziening naar later toe.

Kan u nog geen keuze maken tussen een bad, inloopdouche en/of een duobad?

Overloop dan zeker eens de voor- en nadelen met uw partner of spring eens binnen in één van onze toonzalen. Onze collega’s staan u met raad en daad bij om u te helpen de juiste beslissing te maken.

Blogtips?

Heeft uzelf nog gerichte vragen of suggesties? Deze mag u altijd richten aan blog@bkconcept.be.
Op deze manier kunnen we u, maar ook andere mensen, verder helpen om een passend antwoord te geven op uw wensen en behoeften.

Plannen om uw badkamer te renoveren?

Graag een vrijblijvende offerte op maat om uw badkamer of woning te renoveren?
Kom langs in één van onze toonzalen of neem contact op via 089/70 00 04 of info@bkconcept.be.
www.bkconcept.be